اینفلوئنسر مارکتینگ در یوتیوب یا اینستاگرام؟
بحث اینفلوئنسر مارکتینگ امروزه بین خیلی از برند ها داغ شده، در حال حاضر برند ها کمی از اینستاگرام دلسرد شده اند و با توجه به اقبال زیادی که توسط اینفلوئنسر های ایرانی اخیرا از یوتیوب داشته اند. ممکن است برند ها برای اینفلوئنسر مارکتینگ خود به سمت یتویب سوق داده شوند.
این مقاله خلاصه ای از مطلبی است که در سال 2021 منتشر شده و میزان تاثیر گذاری اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام را در مقایسه با یوتیوب بررسی می کند. به طور کلی بیان می شود که با وجود تنوع بسیار بالا تبلیغات در یوتیوب میزان تعامل با تبلیغ در اینستاگرام بیشتر است.
نکته: در این مقاله میزان اثر بخشی با شاخص میزان تعامل (Engagement Rate ) سنجیده میشود
برای ادامه مقاله نیاز است که ابتدا چند مفهوم بیان شود:
تعریف اینفلوئنسر مارکتینگ
استفاده از اینفلوئنسر های سوشال مدیا به عنوان نوعی از مارکتینگ برای انتفال اطلاعات راجعبه محصول و برند.
تاثیرگذاری
تعداد افرادی که یک پست سوشال مدیا را به صورت آنلاین می بینند.
تعامل
تعداد افرادی که با محتوا تعامل برقرار می کنند.
دسترسی
تعداد فالوئر هایی که اینفلوئنسر دارد.
بیشتر افراد معتقدند که اینفلوئنسر مارکتینگ به برند ها در رسیدن به تعامل بیشتر، به اهداف بالاتر و ساختن یک رابطه ی مورد اعتماد با افراد کمک می کند.
در مقالات مورد بررسی، اینفلوئنسر مارکتینگ به طبق بندی های مختلفی را برای اینقلوئنسر مارکتینگ بر اساس تعداد فالوئر و نوع محتوایی که می سازند بیان کرده است که دانستن آن خالی از لطف نیست.
5 کتگوری اینفلوئنسر
سلبریتی هایی که بیشتر از یک میلیون فالوئر داردند و با برند های خیلی شناخته شده کار می کنند بیشتر برای کارشان در بیرون از شبکه های اجتماعی معروف شده اند. این سلبریتی ها معمولا کمترین تعامل را با مخاطبانشان دارند زیرا عموما در دسترس نیستند.
تقسیم بندی اینفلوئنسر ها بر اساس تعداد فالوئر ها:
سلبریتی ها: این افراد به واسطه شغل یا تاثیر گذاریشان در جامعه قبل از شبکه های اجتماعی نیز دارای شهرت بوده اند.
مگا اینفلوئنسر : این ها افرادی هستند که تا قبل از شبکه های اجتماعی هیچ تاثیر گذاری در شبکه های اجتماعی نداشتند و بیشتر از یک میلیون فالوئر دارند.
مایکرو اینفلوئنسر: بین صد هزار تا یک میلیون فالوئر دارند.
میکرو اینفلوئنسر : بین ده هزار تا صد هزار فالوئر دارند و عموما علاقه دارند که با برند های محلی کار کنند
غیر اینفلوئنسر ها : تازه کار اینفلوئنسری خود را شروع کرده اند و عموم فالوئر هایشان دوستانشان هستند. این افراد زیر ده هزار فالوئر دارند و عموما در ازای گرفتن محصول شما را معرفی می کنند.
تقسیم بندی اینفلوئنسر ها بر اساس محتوایی که تولید می کنند:
4 دسته از اینفلوئنسر ها بر اساس محتوایی که تولید می کنند:
Snooper یا جاسوس
این افراد از سوشال مدیا برای سرگرمی استفاده می کنند تا خود را نمایش دهند ، آن ها محتوا هایشان را بر اساس موضوعات دانشی و احساسی و سرگرمی می سازند این نوع از افراد تعامشان با کاربران بالا است.
Informer یا اطلاع دهنده ها: این افراد اهداف آموزشی دارند و موضوعاتی را نشر می دهند که در آن تخصص دارند.
Entaitainer: تنها موارد سرگرمی را نشر می دهند.
Infotainer: این افراد موارد سرگرمی را با آموزش تلفیق می کنند و نشر می دهند.
ENGAGEMENT یا میزان تعامل
در یوتیوب به تعداد کلی لایک ها و عدم لایک ها (DissLike)و کامنت ها تقسیم بر تعداد کل دنبال کنندگان کانال گفته می شود ولی در اینسناگرام تعداد کامننت ها و لایک ها تقسیم بر تعداد فالوئر ها میزان ENGAGEMENT را می سازد.
به طور کلی میزان تعامل خیلی بالا 6% به بالاست و بین 1 درصد و 3.5% بالا حساب می شود و زیز 1 درصد پایین
در این مقاله دو برند مختلف مورد بررسی قرار گرفت، یکی از برند ها در حوزه تغذیه فعالیت داشت و دیگری در حوزه ی زیبایی هر دو این برند ها در یوتیوب به افراد یکسانی تبلیغ خود را سپردند برند تغذیه 3 بار و برند مربوط به زیبایی 5 بار تبلیغ را تکرار کردند. برای مورد زیبایی به صورت متوسط میزان درگیری (تعامل) حدود 7.3% و مورد تغذیه 1.44 % تعامل را در یوتیوب تجربه کرد.
این در حالی است که این دو برند در اینستاگرام با تعداد کمتر تبلیغات تجربه ی متفاوتی داشتند. به این صورت که برند تغذیه 3.58 % تعامل و برند مربوط به زیبایی 13.65% تعامل را تجربه کرد.
نتیجه گیری
با وجود اینکه یوتیوب فضا گسترده تری را برای تبلیغات در اختیار افراد می گذارد. نتایج این مقاله نشان داد که از دید میزان تعامل اینستاگرام گزینه ی موفق تری برای اینفلوئنسر مارکتینگ است.