داشتن سایت امروزه به یکی از ملزومات داشتن یک کسب و کار تبدیل شده،, ولی نکته ای وحود دارد که که کسب و کار ها به آن کم توجهی می کنند و اگر نکته ای که جلو تر ذکر خواهد شد در سایت رعایت شود حداقل نتیجه ای که برای سایت خواهد داشت، آشنایی با مخاطبان خواهد بود و به طبع آن تصمیم گیری نیز راحت تر خواهد شد.
آنالیز سایت را می توان نکته کلیدی در داشتن سایت دانست. شرکت های زیادی هستند که این نوع از آنالیز را در اختیار می گذارند ولی مورد استفاده ترین آن ها سرویس گوگل آنالیتیکس است. در این مقاله قصد داریم درباره این که آنالیتیکس چگونه کار می کند صحبت کنیم.
در صورتی که قصد دارید سرویس گوگل آنالیتیکس را در سایت خود فعال کنید. مقاله ساختن اکانت در گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید.
گوگل آنالیتیکس چطور کار می کند؟
برای آنکه بفهمیم گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند، در ابتدا نیاز به رسیدن به یک مفهوم مشترک از این سرویس گوگل داریم. بنابراین با یک تعریف مقاله را شروع می کنیم.
تعریف گوگل آنالیتیکس
Google Analytics یک سرویس تجزیه و تحلیل وب ارائه شده توسط گوگل است که ترافیک وب سایت را ردیابی و گزارش می کند.
تاریخچه مختصر
گوگل این سرویس را در نوامبر 2005 پس از خرید Urchin راه اندازی کرد. از سال 2019، Google Analytics پرکاربردترین سرویس تجزیه و تحلیل وب در وب است.
مراحل انجام فرایند توسط گوگل آنالیتیکس
مرحله اول جمع آوری داده
این مرحله همان گامی است که در آنالیتیکس یک اکانت می سازیم و کد را درون سایت قرار می دهیم سپس هر بار که کاربری به سایت ما وارد می شود اون کد اجرا می شود و داده ها را به سمت آنالیتیکس برای پردازش ارسال می کند.
مرحله دوم پردازش داده
زمانی که داده توسط آنالیتیکس دریافت می شود، این سرویس باید تصمیم بگیرد که با داده ها چه کار کند، برخی را باید حذف کند یکسری از داده ها باید در گزارش های خاصی قرار گیردو یکسری از داده ها باید در پنل های دیگری قرار گیرد.
مرحله پیکربندی
در ابتدا لازم است بیان شود که این مرحله یک مرحله ی مستقل نیست.دراین مرحله افراد می توانند به صورت دستی یکسری از تنظیمات انجام دهند. برای مثال برای آنالینیکس مشخص می کنند که نوع خاصی از داده را حذف کن ، یا برای مثال اگر کارمند خود شرکت وارد سایت شد آن داده را به مرحله پردازش داده ارسال نکن.
مرحله سوم گزارش گیری
این مرحله ، مرحله ای است که برای کاربران قابل مشاهده می باشد. این مرحله همان داشبوردی است که در سایت می بینیم و خروجی فرایند را نمایش می دهد.
الان که یک دید کلی نسبت به روش کار گوگل آنالیتیکس داده شد این سوال مطرح می شود که داده ها چطور ارسال می شوند، این سرویس از کجا متوجه می شود که یک فرد درون سایت چه مسیری را طی کرده است؟
برای اینکار لازم است مفهوم کوکی رو مطرح کنیم، برای کسانی که اهل شکم هستند این اسم مفهوم یک شیرینی خوش مزه رو تداعی می کنه البته که در مرورگر نیز شمایل یک شیرینی را دارد.
کوکی چیست؟
وقتی یک سایت را میبینید، به علتهای مختلف ممکن است سایت نیازمند ذخیرهی برخی اطلاعات باشد.
یکی از روشهای ذخیره اطلاعات این است که سرورِ سایت از مرورگر شما درخواست کند این اطلاعات را برایش نگهداری کند.
فرض کنید به سایتی سر میزنید که به شما اجازه میدهد رنگهای مختلفی را برای پسزمینهی آن انتخاب کنید.
اگر این سایت قصد داشته باشد دفعههای بعدی هم که به آنجا سر میزنید، رنگ مورد علاقهی شما را در پسزمینه ذخیره کند، یک روش انجام این کار استفاده از کوکی است.
سروری که سایت روی آن قرار دارد میتواند از مرورگر شما بخواهد که یک کوکی برایش ایجاد کند و در آن کوکی، رنگ مورد علاقهتان را بنویسد.
حالا دفعهی بعد که به سایت سر میزنید میتوانید همان رنگ مورد علاقهی خودتان را ببینید.
گوگل آنالیتیکس نیز از این کوکی ها استفاده کرده طبق کوکی اعلام شده متوجه می شود که کاریری که ورود کرد همان کاربر قبلی است و براساس آن گزارش را می سازد
جمع بندی
وجود یک سرویس آنالیز در سایت حیاتی است و حداقل امکانی که به کسب و کار ها داده می شود در این سرویس ها شناخت مخاطبان خود است. یکی از سرویس های پر طرفدار برای آنالیز سایت گوگل آنالیتیکس است . در مقاله نحوه ی کار کرد این سرویس مورد بررسی قرار گرفت.
درصورتی که برای راه اندازی سرویس گوگل آنالیتیکس روی سایت خود دچار مشکل هستید می توانید با پر کردن فرم مشاوره رایگان آفیس کوچولو از گروه ما کمک بگیرید.
در صورتی که می خواهید عضو خبر نامه آفیس کوچولو باشید تا مقالات به صورت خودکار برای شما ایمیل شود فرم درخواست مقاله را پر کنید.